Image
Аутор: Natalija

УДРУЖЕНЕ:РОДНА РАВНОПРАВНОСТ У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Jun-07-2017  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

Општина Брус део пројекта УН

 

          Развојни програм Европски ПРОГРЕС и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији данас у Београду   на скупу ''УдруЖене: Родна равноправност у локалној заједници'', представљају примере добре праксе оснаживања жена на локалном нивоу.

          Скуп се организује у оквиру пројекта који је УН спровела у десет општина, међу којима је и општина Брус, уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске, а који је допринео јачању капацитета локалних одборница.Овај пројекат је имплементиран кроз програм ЕУ ПРОГРЕС, путем кога су донатори подржали и 18 пројеката које  у општинама на југоистоку и југозападу Србије спроводе локални механизми за родну равноправност са циљем унапређења друштвено-економског положаја жена и промоције унапређења принципа родне равноправности у локалним заједницама.

          Учешће у раду скупа, поред одборница и одборника локалних скупштина , узеће и чланице националне Женске парламентарне мреже и представнице и представници локалних власти и механизама за родну равноправност, а биће уручене и плакете за подршку политикама родне равноправности и унапређења положаја жена на локалном нивоу.  

          Општина Брус се налази међу десет општина јужне и југоисточне Србије које су део пројекта УН ''Оснаживање жена у одлучивању кроз активно ангажовање у локалним женским одборничким мрежама''.   

 

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ''БРУСКА СТВАРНОСТ И РОДНА РАВНОПРАВНОСТ'' ПОДРЖАВА ОПШТИНА БРУС , ПО КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА ЗА 2017.ГОДИНУ.

СТАВОВИ ИЗНЕТИ У ПОДРЖАНОМ МЕДИЈСКОМ ПРОЈЕКТУ НУЖНО НЕ ИЗРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ОРГАНА КОЈИ ЈЕ ДОДЕЛИО СРЕДСТВА

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE