Image
Аутор: Natalija

ЖЕНА ЈЕ СТУБ ЗДРАВЕ ПОРОДИЦЕ

Dec-24-2018  |  Родна_Равноправност

Thumbnail 1

 

     

 

 

УЖ ''Калиопа'' током 2018. године радило на превенцији насиља и промоцији женског предузетништва.

УЖ ''Калиопа'' почетком децембра је завршило са реализацијом пројекта ''Превенцијом против родно заснованог насиља''. По речима потпредседнице Удружења Снежане Миладиновић, пројекат је предвиђао радионице и сусрет са женама из сеоске средине , разговор са њима на тему родно заснованог насиља и  могућности превазилажења проблема. Утисак је да жене у селу нису довољно информисане и да избегавају да разговарају на ову тему, па је имајући то у биду, ''Калиопа'' припремила нови пројекат којим је код Фондације ''Траг'' конкурисала и за наредну годину.

Осим превенције  родно заснованог насиља, Удружење жена ''Калиопа'' је радило и на промоцији женског иновационог предузетништва.У сарадњи са Агенцијом за регионални развој РО у партнерству са општином Варварин ,у Бизнис инкубатор центру у Крушевцу организован је Сајам женског иновационог предузетништва .

По речима Снежане Миладиновић, Удружење има одличну сарадњу са локалним установама и институцијама као и са локалном самоуправом, тако да се надају да ће у наредном периоду добити и адекватан простор , где би биле организоване разноврсне активности и сусрет жена са стручњацима из различитих области јер  здрава и задовољан жена  је стуб здраве породице, а каква нам је породица такво нам је и друштво'', закључује социолошкиња Снежана Миладиновић.

 

 

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ''Женска људска права-перспективе родне равноправности'' ПОДРЖАВА ОПШТИНА БРУС , ПО КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА ЗА 2018.ГОДИНУ.

СТАВОВИ ИЗНЕТИ У ПОДРЖАНОМ МЕДИЈСКОМ ПРОЈЕКТУ НУЖНО НЕ ИЗРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ОРГАНА КОЈИ ЈЕ ДОДЕЛИО СРЕДСТВА.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE