Image
Аутор: Tamara

ОТВОРЕНА СОС ЛИНИЈА ЗА ЖЕНЕ ЖРТВЕ ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА

Dec-29-2018  |  Родна_Равноправност

Thumbnail 1

 

     

 

Број 0800 - 222 003 доступан 24 сата

Од јуче је почела да ради национална СОС линија за жене жртве породичног насиља и биће доступна 24 сата. Ова СОС услуга функционисаће у оквиру Центра за заштиту одојчади деце и омладине, у чијем систему већ ради дечији СОС телефон и родитељска линија а тренутно је за ову нову услугу запослено осморо људи који ће примати позиве.

Када жена из било ког града у Србији позове СОС телефон, процењује се да ли је способна да сама тражи помоћ, најпре Центра за социјални рад, или ће то уместо ње учинити особа која се јавила на позив. У СОС центру постоји списак свих задужених лица за подршку жртвама насиља у Центру за социјални рад, полицији, судовима и тужилаштву, са бројевима телефона који су доступни у сваком моменту.

За националну СОС линију годишње ће се  издвајати око 12 милиона динара.  Стручњаци са те линије процењиваће да ли је жртва сама способна да направи наредни корак, да контактира тачно одређену особу на коју је упућена или то надлежни морају да ураде уместо ње.

Линија са бројем 0800 - 222 003 је отворена за све жене жртве, економског, политичког, сексуалног и породичног насиља.

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ''Женска људска права-перспективе родне равноправности'' ПОДРЖАВА ОПШТИНА БРУС , ПО КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА ЗА 2018.ГОДИНУ.

СТАВОВИ ИЗНЕТИ У ПОДРЖАНОМ МЕДИЈСКОМ ПРОЈЕКТУ НУЖНО НЕ ИЗРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ОРГАНА КОЈИ ЈЕ ДОДЕЛИО СРЕДСТВА

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE