Image
Аутор: Natalija

КОМУНИКАЦИЈОМ ДО СОЛИДАРНОСТИ МЕЂУ ЖЕНАМА

Feb-11-2019  |  Родна_Равноправност

Thumbnail 1

 

     

 

 

''Друштво у којем се не чује глас жена није мање женско него мање људско.''Мери Робинсон

У Мостару је 4. и 5. фебруара 2019. одржана дводневна међународна конференција о женском активизму и животу младих жена у Европи, која је окупила 40 учесница и учесника из 5 земаља: Италије, Француске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Поменути међународни догађај завршна је активност у оквиру пројекта “Комуникацијом до солидарности међу женама”, који је финансиран кроз програм Европске Уније, Ерасмус+ (КА 2 – Омладински прозор за Западни Балкан). Циљ програма је јачање солидарности међу женама, посебно младим које живе у различитим земљама и у различитим срединама, урбаним и руралним.

Теме конференције биле су у складу са напред наведеним, например, “Карактеристике положаја жена на селу и у граду”, “Солидарност међу младим женама”, “Женски активизам данас”, “Активизам и уметност”.О свом вишегодишњем искуству на овом пољу говориле су и активисткиње УЖ''Пешчаник'', партнерске  организације  у реализацији поменутог пројекта КЦ Гроцка.

Учеснице и учесници дводневне конференције, као и грађанке и грађани Мостара имале/ли су прилику да погледају изложбу фотографија о теми “Европска унија - очима младих жена”, које су снимиле активисткиње женског покрета, као и 6 кратких играних флимова о ситуацији, у којој се налазе младе жене у Европи. 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE