Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА 20 . СЕДНИЦА СО БРУС

Mar-01-2019  |  Политика

autosiki

 

     

 

 

Обиман дневни ред проширен допунама.

Првобитно предложен дневни ред 20.скупштинског заседања ,дефинисан у 38 тачака,  на предлог шефа одборничке  групе СНС Соње Стевовић Петровић проширен је са још пет .

Усклађујући највиши правни акт  Општине Брус са изменема Закона о локалној самоуправи, одборници су се сагласили са предлогом Статута Општине Брус а потом су усвојени мрежни планови јавних основних школа и предшколске установе на подручју бруске општине.Мрежа основних школа  остаје на досадашњем нивоу-четири матичне основне школе са 23 издвојених одељења за образовање ученика од првог до четвртог, односно осмог разреда, док ће мрежу јавних предшколских установа чинити матични вртић у Брусу са 12 припремних група на терену.

У даљем току седнице одборници су дали зелено светло за давање у закуп старе школе у Брђанима  на период од 20 година  и давање канцеларије у Основном суду у Брусу на коришћење тужилаштву.

По следећим тачкама дневног реда донета је одлука о изради стратегије Локалног економског развоја до 2025.године,о ангажовању лица за  екстерну ревизију  завршног рачуна за 2018.годину и образовању Локалног савета  за запошљавање.

У делу седнице који је потом уследио обједињене су тачке дневног реда које су се односиле на усклађивање финансијских планова  корисника буџета са ребалансом буџета за 2018.годину и буџетом за 2019.а након сета одлука из области разрешења и именовања, по допуни дневног реда , донешене су одлуке о отуђењу  по једне парцеле у улици Милете Митровића и Братиславе Петровић и неизграђеног грађевинског земљишта , површине 1.14,99 хектара у КО Крива Река.

На крају седнице одборници су Црквеној општини Брус одобрили 2.800.000 динара за наставак започетих радова.

 

Thumbnail 1

 


WEB PREPORUKE