Image
Аутор: Natalija

89 ГОДИНА ФУДБАЛА У БРУСУ

Mar-22-2020  |  Спорт

Thumbnail 1

 

     

 

 

Прва утакмица на данашњи дан 1931.године.

Основан почетком 1931.године,ФК''Копаоник'' је своју прву утакмицу одиграо са Жупом , 22.марта на Младенце, што је касније узето за Дан клуба и клупску славу. Прву лопту у Брус донео је Гаја Миловановић Шуца, обућар из Бруса , а великом заслугом трговца Милана Ђорђевића основан је ФК ''Копаоник''.

У првој утакмици , против Жупе,Копаоник је забележио победу резултатом 4:2, па све до данашњих дана утакмице са овим клубом се очекују са посебном пажњом и прате са великим уживањем.

Прво фудбалско игралиште било је  на простору Врачара, а нешто касније се премешта на место садашњег базена.После Другог светског рата игралиште је на Росуљу, где остаје све до 1954.године , када је на данашњем стадиону одиграна прва утакмица са ФК ''Дежево'' из Новог Пазара.

Фудбал су у Брусу играли сви, трговци, занатлије, њихови шегрти, по који учитељ, сељаци.Међу првим фудбалерима , који су фудбал у Брусу играли пре рата  налазе се Тома Ивезић, Синиша Чајић, Милан Ђорђевић,браћа Света и Буда Здравић,Света и Дуца Поповић,Вуксан Кнежевић и други.

 

Архивски снимак- Мирко Лопушина 25 година на голу Копаоника.

 

#фудбал#ФК Копаоник# Брус

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE