Image
Аутор: Natalija

АСФАЛТИРАНА ИГРАЛИШТА У БОТУЊИ И ГРАШЕВЦИМА

Jun-20-2020  |  Спорт

Thumbnail 1

 

     

 

 

Свака школа има свој  спортски терен.

Јуче су завршени радови на изградњи и асфалтирању спортских терена у Ботуњи и Грашевцима, чиме је стављена тачка на акцију Спортског центра да све сеоске  школе  добију  свој  спортски терен .

''Терен у Грашевцима је 38. по реду. Сада свака школа у бруској општини има свој терен,'' каже Ненад Миленковић ,директор Установе за физичку културу Спортски центар под чијом се ингеренцијом налазе сви спортски терени у граду.''Желели смо на овај начин да осим деци у граду, исту радост приредимо и младима на селу. Били смо вредни овог пролећа.Ишли смо од села до села, од школе до школе и радили,''истиче Миленковић  који  посебно , више пута током разговора, наглашава  чињеницу  да су све радове извели радници Спортског центра.

''Списак терена је дуг. У Кривој Реци смо стару , дотрајалу ограду заменили новом, поправили смо рефлекторе који нису били у функцији , заменили кошаркашку таблу и заштитили конструкцију коша.У Златарима и Милентији смо заменили кошеве, у Стројинцима и Малој Врбници комплетан кош са конструкцијом. На Арсинцу где се окупља велики број младих из насеља Ивезићи, такође смо заменили таблу,кош и мрежицу и офарбали летњиковац.Поред тога нови кош су добили и млади Велике Грабовнице. У Лепенцу смо имали опсежне радове на постављању заштитне жице  иза голова, замени коша, заштити конструкције а обележили смо и терен и реновирали и препокрили мини трибину која се налази уз сами терен.''

''Мислим да смо јучерашњим радовима у Ботуњи и Грашевцима само ставили зарез у нашим активностима на даљем унапређењу услова за масовно бављење спортом како градске тако и сеоске омладине. Наиме, након асфалтирања спортских терена  у овим сеоским школама, у договору са мештанима , намеравамо да поставимо голове и кошеве као и заштитне мреже иза голова.''

Како сазнајемо од Миленковића , Спортски центар је свим овим школама поделио и по две лопте , кошаркашку и фудбалску.

Овога пролећа осим поменутих радова, Спортски центар је припремио и градски и бањски базен за сезону купања а за безбедан боравак најлмлађих  додатно уредио околину НИВЕА дечијег игралишта.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE