Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА СО БРУС

Sep-11-2020  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Смењени директори ЈКП, СЦ и ТОО и именовани вршиоци дужности.

 

Обиман дневни ред треће седнице СО Брус,на предлог шефа одборничке групе СНС ,проширен је новим које су се односиле на разрешење  директора ЈКП,СЦ и ТОО и именовање вршилаца  дужности а због обимности,са дневног реда је повучен предлог другог ребаланса буџета Општине Брус за 2020.годину.

Због престанка одборничког мандата председнице Валентине Милосављевић,заменице Милијане Тодоровић,члана ОВ Ненада Добродолца и оставке Николе Збиљића, заклетву  су  положили  Данијела Миловановић Чикарић, Зоран Поповић, Виктор Ваљаревић и Миломир Чукурановић.

У наставку је усвојен завршни рачун буџета  општине Брус за протеклу годину у износу од 510.230.000 динара,  а дата је и  сагласност на решење ОВ којим се делатност јавнолинијског превозника поверава  Југопревозу  Крушевац,  док су  просторије  месне канцеларије у Разбојни дате  на употребу ПУ Пахуљице. Одборничка већина је подржала и предлог одлуке о распуштању привремених савета и именовању повереника свих 34 месних заједница.

По усвајању финансијских планова корисника буџета усклађених са првим ребалансом буџета,одборничка већина није подржала извештај ЈКП о степену усклађених планираних и реализованих активности ЈКП за 2019.  и прва три месеца текуће године.Уследило је усвајање Извештаја Савета за безбедност саобраћаја,програма рада Црвеног крста за 2020.годину,извештаја Народне библиотеке,али не и ТОО.

По усвајању решења о образовању скупштинских одбора  именовању управних и надзорних одбора,јавних установа и предузећа чији је оснивач општина,приступило се тачкама које су на предлог одборничке групе СНС уврштене у дневни ред , а за које је у јавности већ дуже време  постојало велико интересовање.

Уз образложење шефа одборничке групе СНС Ивана Марковића да су повредили пословне принципе финансијског менаџмента и неправилности у раду , смењени су директор ЈКП Расина Иван Јеличић, директор Установе за физичку културу Спортски центар Ненад Миленковић и директор ТОО Драгољуб Марковић.

За вршиоца дужности директора ЈКП Расина  именован је дипломирани инжењер саобраћаја Милан Марјановић ,  ТОО - дипломирани правник Јелена Радуловић, док ће вршилац  дужности директора Спортског центра у наредном периоду бити Милован Димитријевић.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE