Image
Аутор: Natalija

САНИРАЈУ СЕ СЕОСКИ ПУТЕВИ И УРЕЂУЈУ ОДВОДНИ КАНАЛИ

Oct-28-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Акција локалне самоуправе.

Затрпани и запуштени одводни канали дуж сеоских путева велики су проблем који посебно долази до изражаја приликом обилних падавина , каквих је на подручју бруске општине  било овог пролећа, када су набујали потоци ,наносећи огромну штету,  односили сеоске путеве и плавили пољопривредно земљиште.

Означивши  уређење сеоске путне инфраструктуре   као један од приоритетних задатака, локална самоуправа је почела акцију чишћења канала, постављања пропуста и санације оштећених путева.

Како временски услови иду на руку и инвеститору и извођачу радова, велики део планираних радова је већ завршен.

У МЗ Стројинци радило се у засеоцима Трошићи и Збиљићи, где је завршена санација две деонице и постављени пропусти за атмосферску воду , чему је претходило чишћење канала и уклањање растиња.

Опасност од појаве бујичних потока , уређењем одводних канала покрај сеоског пута и постављањем пропуста, смањена је и у Игроши , у засеоку Ратковићи, где је јако оштећен пут,такође саниран и насут.

Канали су урађени и у Дупцима и Граду , где су потоци враћени у свој ток а путеви насути и припремљени  за предстојећу зимску сезону.

Како  stvarnostonline сазнаје, радови на санацији и поправци сеоских путева  потрајаће све док временске прилике то дозвољавају.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE