Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СО БРУС

Nov-17-2020  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Утврђена основица за опорезивање непокретности у 2021.години а пет села поново добило статус месне заједнице.

 

 

Уз присуство 27 од 29 одборника и две тачке допуне дневног реда,одржана је пета седница СО Брус којом је председавала Драгана Деспотовић.По обавештењу да је одборник Милосав Милосављевић,ПУПС, приступио Одборничкој групи Александар Вучић  - За нашу децу ,утврђен је престанак мантада Јелени Радуловић коју је у скупштинским клупама заменила Светлана Новчић из Криве Реке.

Уз више коментара одборника Небојше Јовановића, испред ГГ За Брус др Драгутин Радосављевић Дута, ,усвојени су Програм фонда за заштиту животне средине,Плана одбрана од поплава,усвојен је и  извештај о реализацији локалног буџета за период јануар-септембар од 56 процента.

 

Одборници су подржали и предлог ПГР Бруса а потом су усвојене одлуке и о главном урбанисти,предлог одлуке о биравишној такси која ће у наредном периоду износити 100,00динара по сваком дану проведеном у угоститељском објекту.Осим тога  утврђене су и  просечне цене квадрата непокретности  за утврђивање пореза на имовину за 2021.годину.На основу просечних цена остварених три и више промета непокретности основица  за опорезивање станова у првој зони је 54.000  а у другој 90.000 динара.У зони два основица за куће за становање је 65.000 а за пословне зграде 18.000 динара

У наставку седнице измене је претрпела одлука о оснивању буџетског фонда и донета је одлука о висини накнаде за рад у истој.

Одборничка већина је одлучила и да  селима Кочине,Жилинци, Дренова ,Жарево и Судимља буде враћен статус месних заједница одузет у августу 2019 године.

Након Статута ТО Регије Копаоник ,разматрани су и усвојени извештаји о реализацији Годишњег плана рада ПУ Пахуљице и раду МЗ за 2019.

Након ових уследило је усвајање усклађених финансијских планова буџетских корисника са извршеним другим ребалансом буџета општине на дневном реду сз се нашле тачке из области разрешења и именовања .

Послове Главног урбанисте општине Брус у наредном четворогодишњем периоду обављаће Новица Нешић,Далиборка Томић ће бити в.д. директора Центра за сицијални рад,конституисане су комисије за ординацију инспекцијског надзора,давање у закуп грађевинског земљишта,а утврђивање назива улица и тргова.

После данашњег заседања СО нове поверенике  су добиле  месне заједнице  Велика Грабовница,Рибари,Доњи Липовац,Брус2,Судимља, Жарево,Кочине и Дренова а именовани су и чланови школских одбора ОШ ''Вук Караџић'' Блажево и ''Бранко Радичевић'' Разбојна.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE