Image
Аутор: Natalija

УСКЛАЂИВАЊЕ РАДА И РОДИТЕЉСТВА- ПОТПИСАНИ УГОВОРИ

Nov-23-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

За усклађивање рада и родитељства по 350.000 динара.

 

Бесповратним средствима одобреним  по конкурсу Општине Брус за реализацију пројекта  ''Усклађивање рада и родитељства'' осам младих брачних парова са подручја бруске општине  у наредном периоду  ће имати прилику да унапреди  квалитет рада својих  предузетничких  радњи и на тај начин, усклађујући своје радне обавезе и родитељство, допринети стварању услова за повољнију  демографску  слику  бруског краја.

Председница Општине Валентина Милосављевић  данас је у свом кабинету  потписала уговоре о додели по  350.000 динара  бесповратних средстава  са седморо родитеља  којима је пожелела успех у даљем раду, али  и проширење породице и  будућност  у Брусу.

Са циљем унапређења квалитета живота кроз подстицање и унапређење предузетништва код родитеља, Општини Брус је ,на основу Уговора о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе који је потписан са  Министарством  без портфеља задуженим за  демографију и популациону политику, припало 2.960.000 динара бесповратних средстава.

Општина је за  младе предузетнике обезбедила и обуку, рекла је председнице Милосављевић и додала да ће  средства  врло брзо бити уплаћена предузетницима који су у обавези да их троше строго наменски у складу са  бизнис планом који су предали уз  конкурсну документацију.

Родитељи који су данас потписали уговоре већ  имају своје радње и ово ће им ,како кажу, бити од велике  помоћи  за набавку машина, апарата и уређаја  који ће  олакшати  рад   и допринети модернизацији и ефикасности , односно конкурентности на тржишту.

У оквиру напора локалне самоуправе да се конкретним мерама популационе политике заустави пад наталитета и поправи демографска слика општине Брус,председница Милосављевић је овом приликом , најавила скору испоруку возила Дачија Сандеро за потребе патронажне службе ДЗ Брус.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE