Image
Аутор: Natalija

ЈАВНО О НАЦРТУ КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА И СУГЕСТИЈАМА ГРАЂАНА

Nov-30-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Грађанима  се пружа могућност још три дана да дају своје предлоге.

Данас је у малој сали Центра за културу одржан састанак на коме је јавност упозната са предлозима и сугестијама грађана  који су се протеклих дана  одазвали позиву локалне самоуправе  и дали свој допринос креирању плана капиталних инвестиција за 2021. годину.

-Свесни смо горућих проблема на подручју Општине Брус  и да се капиталне инвестиције углавном односе на енергетску инфраструктуру, проблем ниско напонског напајања,затим на путну инфраструктуру , санацију и асфалтирање путева, као и на канализациону мрежу, рекла је између осталог у свом обраћању председница Општине Валентина Милосављевић и наставила,- У нашем Нацрту плана капитних инвестиција  изнели смо приоритете међу приоритетима , у складу са могућностима буџета Општине Брус.Наравно, оставили смо намерно одређене капиталне инвестиције , јер да смо све ставили ,чега смо свесни, не би било јавне расправе.

Овом приликом Милосављевић је посебно нагласила одличну  сарадњу коју Општина има са ЕПС-ом и најавила решавање проблема са нисконапонским напајањем , данас у Домишевини, 3.децембра у Кривој Реци а 4. у Жареву.

-Ако тако наставимо и са путном инфраструктуром,грађани ће ускоро имати разлога да буду задовољни, додала је председница Општине Валентина Милосављевић  и  потом  дала реч својој заменици Милијани Тодоровић која је присутне представнике медија подробно информисала о ставкама наведеним у Нацрту овог планског документа као и о захтевима и сугестијама које су протеклих дана од стране грађана, месних заједница и група грађана  стигли на мејл и писарницу Општинске управе.

Како се чуло на крају  састанка, грађани ће,после данашњег изношења у јавност нацрта и предлога измена плана капиталних инвестиција за 2021.годину,  имати могућност и наредних три дана да на мејл адресу и писарницу Општинске управе достављају своје сугестије и предлоге  које  ће  ускоро узети у разматрање надлежна општинска комисија а потом ће своју коначну реч ,на наредном  заседању , дати и одборници  Скупштине општине Брус.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE