Image
Аутор: Natalija

ИЗГЛАСАН БУЏЕТ,УКИНУТЕ ЛОКАЛНЕ АДМИНИСТРАТИВНЕ ТАКСЕ

Dec-20-2020  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

Буџет општине Брус за 2021. 563 милиона динара.

Шеста седница СО Брус почела је утврђивањем престанка мандата одборнику Стефану Танасковићу кога је у скупштинским клупама заменио Митар Здравић,следећи са листе СПС-ЈС.

Уследио је део седнице који се односио на трећи ребаланс буџета који је образложила шеф одсека Даница Лазаревић а затим и  полемика између одборника Небојше Јовановића и Милутина Јеличића , а за реч се јавила и председница Општине  Валентина Милосављевић.

 

По усвајању трећег ребаланса приступило се разматрању предлога буџета за 2021.годину који је пројектован у висини од 563 милиона динара.

У наредним делу седнице дата је сагласност на измене Статута општине Брус, одлуке о монтажним привременим објектима,као и  одлуку о накнадама за коришћење јавних површина.

-Један од бројних циљева које смо поставили пред себе је да видимо  шта је то што у сфери финансија што можемо да учинимо а да иде у корист и прилог нашим грађанима ,''рекла је између осталог председница Општине Валентина Милосављевић образлажући предлог одлуке  о ослобађању правних и физичких лица плаћања локалних административних такси , које у  локалном буџету ,како је нагласила, учествују са 0,4 одсто.

 

 

 

 

Објављивањем у наредном броју Службеног  гласника на снагу ће ступити измене одлуке о подршци породици са децом, одлука о давању на коришћење просторије некадашње месне канцеларије у Разбојни МЗ Разбојна као и анекс годишњег плана рада ПУ Пахуљице.

На предлог Општинског већа ,иако на дневним реду,нису усвојени  извештаји о раду Спортског центра и ЈКП Расина.

У завршници данашњег скупштинског заседања својен је усклађени финанијски план ОШ Вук Караџић Блажево за текућу годину,одобрена су и новчана средства цркви у Блажеву а ТОО Брус је за потребе изградње инфо центра уступљена на коришћење парцела у Брзећу.

На предлог шефа одборничке групе СНС Ивана Марковића,са чиме су се сагласили и одборници, део дневница са јучерашњег заседања биће уплаћен породици Лазаревић из Ботуње.

И ова,као и све раније седнице СО завршена је постављањем одборничких питања.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE