Image
Аутор: Natalija

РАДОВИ НА ПУТУ У ВЕЛИКОЈ ГРАБОВНИЦИ

Dec-21-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Санирано и насуто  2,7км сеоског  пута.

Житељи засеока Станићи, Павловићи, Ђурђевићи, Ваљаревићи за који дан, када радови буду завршени, до својих кућа ће долазити насутим путем који је припремљен за асфалтирање. За сада радови су завршени на краку сеоског пута од продавнице према Осредцима, кроз засеоке Ваљаревићи, Ђурђевићи и Павловићи а приводе се крају и радови на насипању и ваљању још 1,5км путног правца до засеока Станићи.

Радове је током дана обишла председница Општине Валентина Милосављевић  са сарадницима где се интересовала за динамику и квалитет изведених радова, на чему ће, како је рекла, инсистирати.

За житеље Велике Грабовнице, а пре свега за поменуте засеоке радови су од изузетног значаја, тим пре што је у селу 159 домаћинстава са око 500 пунолетних чланова као и  велики број младих, углавном   школске и предшколске деце, сазнајемо од  одборника  Виктора  Ваљаревића.

Срђан Станић , председник МЗ Велика Грабовница , каже да је пут био у катастрофалном стању и да је то био и највећи проблем  житеља овог села.

Нико до сада није препознао проблеме села и његових мештана, тврди Јасмина Антић Ђурђевић, одборница у СО Брус , која је ову прилику искористила да се у име мештана  захвали општинском руководству на разумевању .

Са Новаком Стојановићем , учеником овдашње основне школе у клупама седи још 19 његових другова који свакодневно до школе пешаче и по неколико километара .Он  је свакодневно, до преласка на онлајн наставу , пешачио по 8км до школе и назад .Пут је каже био лош а сада ће бити лакше и лепше.

Обилазећи радове председница Општине Валентина Милосављевић је нагласила да се актуелно општинско руководс тво труди да сви радови буду квалитетно изведени, а да то није само декларативно најбоље се види  у Великој Грабовници где су најпре урађени канали, па се онда приступило санацији и нивелацији терена а потом и насипању  и ваљању . Реч је о квалитетном материјалу и професионалним машинама , тако да је практично постављена подлога за асфалтирање које ће , у складу са могућностима и приоритетима, почети с пролећа .

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE