Image
Аутор: Natalija

''РАСИНА'' ЧИСТИ ОБАЛЕ РАСИНЕ

Feb-26-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Акција у Разбојни.

После новогодишње акције чишћења  обале Расине код ромског насеља у Брусу када је прикупљено и на депонију Слава извежена велика количина  разноврсног комуналног отпада који је  нанела река  али и грађани својим несавесним понашањем, ЈКП Расина данас спроводи акцију уређења обала ове реке у Разбојни .

Дивља депонија код моста у Разбојни је вишегодишњи проблем који се периодично решава и после сваке акције  поново враћа. И овде се ради о локацији која је у близини ромских кућа , а у акцију  је укључено пет радника РЈ Чистоћа, скип и камион.

Последњи пут, крајем јануара, Расина са притокама је на језеро донела огромну количину комуналног отпада који је плутао површином, због чега су одмах реаговали ЈП''Србија воде'', ЈКП Водовод''Крушевац и Рибочуварска слуба поставивши заштитну баријеру , како би спречили даље ширење отпада и његов  одлазак у водозахват.

Велике падавине пре десетак година на језеро Ћелије су,  из Расине са притокама,донеле око 500.000 кубика смећа а после ове еколошке катастрофе количина отпада  је смањена тако да се из језера у просеку извуче око 2.000 кубика комуналног отпада..

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE