Image
Аутор: Natalija

СЕНКА ВУКАЈЛОВИЋ ДОБИТНИЦА ЗАХВАЛНИЦЕ СО БРУС

Aug-29-2022  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

Успешан дугогодишњи рад у просвети.

 

 

 

Једна од овогодишњих добитница Захвалница, поводом Дана Бруса, за успешан дугогодишњи рад у образовању, јесте учитељица Сенка Вукајловић, запослена у ОШ ''Први мај'' Влајковци у издвојеном одељењу у Брзећу.

Захваљујући животном искуству, одговорном раду, упорности и доброј сарадњи са колегама и родитељима, она је кроз иновативни приступ у раду, реализовала многобројне радионице, пројекте и акције.

''У сваком моменту је спремна да помогне, појасни, објасни, организује и реализује разноврсне активности,''кажу Сенкине колегинице.

У једном периоду обављала је дужност овлашћеног лица директора и њен највећи успех била су постигнућа ученика на многобројним такмичењима и смотрама. Баш те школске 2017/18. године ученици осмог разреда на Завршном испиту, постигли су најбоље резултате на нивоу Расинског округа.

Вођена искуством деценијског рада новинара и уредника у РТВ БРУС, Сенка велики значај придаје тимском раду, сматрајући да се тако највише може учинити за ученике, наставнике, родитеље, локалну заједницу. У прилог томе говори и чињеница да са својим колегеницама и колегама, пуну деценију, учествује на Сабору учитеља у ораганизацији Савеза учитеља Србије, где готово сваке године, кроз јавни наступ представљају примере добре праксе.

''Након вишемесечне обуке и писања истраживачког рада на тему Утицај примене ИКТ на постигнућа ученика у комбинованим одељењима, пред испитном комисијом Министарства просвете науке и технолошког развоја, новембра месеца протекле године, положила сам испит за лиценцу за директора установе образовања и васпитања. У Центру за стручно усавршавање Крушевац, узела сам учешће у раду интерне Комисије за одабир предлога програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/23, 2023/24. и 2024/25. годину'',упознаје нас са делом својих резултата једна од овогодишњих добитница Захвалнице СО Брус и додаје: ''Почетком године, на основу Јавних конкурса Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), одабрана сам за члана Комисије за прегледање и одборавање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за наредне три школске године и за лице које учествује у поступку давања стручног мишљења квалитета рукописа уџбеника, приручника, додатних наставних средстава, дидактичких средстава и дидактичких игровних средстава.''

Као круна овогодишњег рада Сенке Вукајловић уследило је чланство међу најбоље наставнике у оквиру Aсоцијације најбољих наставника EX YU, Еду Балкан заједнице и УГ Креативна - креативно образовање. Ову награду је примила на Четвртој регионалној конференцији наставника из држава са простора бивше Југославије, Свијет образовања брише границе, крајем маја месеца, у Сарајеву.

''ANN EX YU Aсоцијацију чине изузетни лидери из образовања који се труде да око себе окупе што више ентузијаста учитеља и наставника из свих држава са простора бивше Југославије који су спремни заједнички да представе и подрже најбоље наставнике и да мењају слику образовања на нашим просторима,''каже наша саговорница и наставља: ''Ако верујете у склад, људскост и сарадњу онда је ова Асоцијација право место за вас. За лични успех морате бити одговорни сами, а како другачије него кроз свој рад, који кад тад буде препознат и награђен. Управо ово је подстрек за даљи рад и нови изазов за нова признања.

Реч је о једној великој породици коју чине најбољи васпитачи, учитељи, наставници,а од ове године и директори. Велика је част да припадате породици ентузијаста образовања у региону чији су неки од циљева међусобна подршка и толеранција, унапређење стандарда наставе и непрекидно усавршавање,'' закључила је Сенка која каже да се ипак најбоље осећа у тзв. Магичном кругу са својим ученицима.

Њен најдражи и најважнији печат јесу многобројни ученички успеси на такмичењима, смотрама, олимпијадама. Снег и сунце за њу и њене ученике представљају велики изазов. Док у зимским месецима уживају у скијању, на падинама Копаоника, остала годишња доба добродођу за рад у учионици без зидова. У школском дворишту, под отвореним небом, често настају најлепше песме, приче, стрипови, мапе ума, рециклирани радови и много других магичних чудеса. Шетње, у којима истражује заједно са својим ученицима, су неизоставне.

Ових дана, Сенка се спрема за 5. Конференцију најбољих наставника бивше Југославије која ће се одржати крајем октобра месеца у Требињу.

 

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE