Image
Аутор: Tamara

И У НОВОЈ ГОДИНИ ВАУЧЕРИ ЗА ПУТОВАЊА ПО СРБИЈИ

Dec-29-2018  |  Економија

Thumbnail 1

 

     

 

Током 2018. више од сто Брусјана искористило ваучере за одмор

Грађани ће и наредне године моћи да искористе ваучере за путовања по Србији које држава субвенционише са по 5000 динара. Планирана је подела више од  80.000 ваучера, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Ресорно министарство је програм доделе ваучера започело средином 2015. године а до сада је четвртина милиона грађана искористила ову могућност. За путовања по Србији, највише су се интересовали најстарији суграђани, чак 53 одсто пензионера искористили су ову погодност. Следе запослени чија примања не прелазе 60.000 динара (35 одсто) и незапослена лица (11 одсто). Најтраженија дестинација према броју издатих резервација  је Сокобања, затим Златибор, Врњачка Бања, Пролом бања и Рибарска бања.

У Брусу су не само пензионери већ и грађани који су желели да посете домаће познате дестинације искористили ваучере. Према бележењу Поште Брус подељено је 103 ваучера у 2018. години.

Грађанима је на располагању било 1.220 категорисаних угоститељских објеката, што је за 34 одсто више него претходне 2017. године. Ваучери се могу користити искључиво у категорисаним угоститељским објектима како би што већи број субјеката који пружају услуге смештаја ушли у легалне токове пословања.

За грађане који желе да искористе ову погодност државе процедура је иста као и сваке године. Најпре морају да имају резервисан боравак од минимум пет ноћења у пријављеним и регистрованим објектима. Пријаву са потребном документацијом подносе на шалтерима Поште, најкасније 30 дана пре почетка аранжмана, а услов је и да корисник ваучера нема већа месечна примања од 60.000 динара.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE