Image
Аутор: Natalija

У БИБЛИОТЕЦИ НОВИ НАСЛОВИ ИЗ ОТКУПА МИНИСТАРСТВА

Oct-23-2020  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

На полицама  нова 402 наслова.

У Народну библиотеку Брус  је , на основу  Конкурса за откуп публикација за  библиотеке  Министартсва културе и информисања ,стигла   431 књига  , односно 402 наслова  објављених прошле године.

Министарство је приликом расписивања  Конкурса у избор уврстило 2.785 наслова од 203 издавача и дистрибутера  од којих  је библиотекама , у зависности од категорије у којој се налази ,пружена могућност  да  се изјасне како за наслов , тако и за број примерака.

Како се Народна библиотека Брус налази у другој категорији , одлучили су се за 431 књигу, односно 402 наслова , у вредности од 354.579,24 динара.

Међу обавезним примерцима , Библиотека је добила 285  књига , међу којима су – Срби и Света земља, Књига о Дијани Будисављевић Бошка Ломовића , Писмо између језика и културе Вање Станишић, Кад се поново родим Матије Бећковића,...

Анализом понуђених наслова , а у складу са  потребама и интересовањем  читалаца,одабрано је 146 књига  , међу којима се налазе Краљице Египта (Елдамати Мамдух),У служби круне (Душан Бабац), Писац као професија (Харуки Мураками),Сами на мору ( Славка Петковић Грујичић) и др.

Књиге су стручно обрађене и на располагању су корисницима Народне библиотеке сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE