Image
Аутор: Natalija

МУП РАСПИСАО КОНКУРС ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

Apr-03-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Конкурс отворен до 8.априла.

 

 

Министарство унутрашњих послова расписало je Конкурс за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку за стручно оспособљавање за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника. Пријава кандидата траје до 8. априла.

Конкурс је расписан за 1.400 полазника, а кандидати се могу пријавити до 8. априла. Конкурсом су предвиђена радна места: полицајац (480 полазника), саобраћајни полицајац (250 полазника), гранични полицајац (270 полазника) и полицајац за рад у заједници (400 полазника). Право учешћа на конкурсу има кандидат који испуњава следеће услове: 1. да је држављанин Републике Србије, да има пријављено пребивалиште на територији Србије, најмање једну годину пре подношења пријаве за конкурс, да има пријављено пребивалиште на територији организационе јединице за коју се расписује конкурс. Поред тога, неопходно је да кандидат нема мање од 18, а више од 24 године, а за кандидате који су свршени студенти Криминалистичко – полицијског универзитета да немају више од 27 година. Кандидат мора да има завршену четворогодишњу средњу школу, или да има завршене основне струковне , односно основне академске студије Криминалистичко – полицијског универзитета. За пријаву на конкурс потребно је да за кандидата не постоје безбедоносне сметње у складу са Законом о полицији, као и да поседује важећу националну возачку дозволу Б категорије. За заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова на радном месту овлашеног службеног лица потребно је да кандидат испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности. Уз потврду школе, право учеша на конкурсу има и лице које похађа завршну годину четворогодишње средње школе. Приликом пријаве на конкурс кандидати имају могуност изјашњавања за које ће се радно место оспособити: полицајац, саобраћајни, гранични или полицајац за рад у заједници.

Детаљи конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова – www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку – www.copo.edu.rs

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE