Image
Аутор: Natalija

НСЗ ОБЈАВИО 13 ЈАВНИХ ПОЗИВА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Apr-03-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

За активне мере опредељено 5милијарди750 милиона динара.

 

Ради реализације мера активне политике запошљавања, Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено више од 18.000 незапослених лица. Из репуибличког буџета за ову намену је опредељено 5 милијарди 750 милиона динара. Од овог износа 550 милиона намењено је запошљавању особа са инвалидитетом.

 

Kао и претходних година тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и жртве породичног насиља.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2021. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2021. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 17. маја 2021. године, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 10. маја 2021. године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем. Све информације доступне су у свакој организационој јединици и на сајту Националне службе за запошљавање http://www.nsz.gov.rs/.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE