Image
Аутор: Natalija

НОВЕ МЕРЕ - ОТВОРЕНЕ БАШТЕ КАФИЋА

Apr-05-2021  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Тржни центри и даље затворени.

Јутрос у шест сати ступиле су на снагу нове, нешто ублажене,  мере заштите од ширења корона вируса.Одлуком Кризног штаба  сви објекти и установе којима је рад дозвољен имају јединствено дозвољено радно време од 6 часова ујутро до 22 часа, саопштено је из Владе Србије

Угоститељским објектима са баштом од данас је дозвољен рад искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мера, које између осталог, подразумевају највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова.

Забрањено је извођење сценско-музичког програма, односно жива музика у баштама.

Кафићи и ресторани и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића без обзира на то да ли имају или немају башту, док достава остаје дозвољена 24 сата дневно седам дана у недељи.

Још остају затворени тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају башту

И даље је на снази мера да сви објекти морају да обезбеде поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу  Изузетак су фитнес клубови, спа-центри, теретане и слично, где мора бити обезбеђено 16 квадратних метара по особи.

У број присутних особа у објекту улазе и запослени.

Влада Србије напомиње да ће од јутрос бити појачан инспекцијски надзор поштовања свих епидемиолошких мера на територије целе Србије.

Апотеке, бензинске пумпе, лабораторије, ординације, ветеринарске амбулантне и слично могу радити нон-стоп сваког дана, као и до сада.

Влада Србије је још једном позвала на поштовање свих епидемиолошких мера и апеловала на личну одговорност свих грађана.

.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE