Image
Аутор: Natalija

АКЦИЈА МАСОВНЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ У ПОМПЕИ

Apr-06-2021  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

По броју вакцинисаних Брус на другом месту у РО.

Општина Брус у сарадњи са Регионалном привредном комором, Домом здравља  и МОДИТАЛ данас у прсторијама овог привредног субјекта спроводи прву акцију масовне имунизације грађана. Учешће у данашњој акцији узели су невакцинисани радници  МОДИТАЛА и Јуниора а по речима  в.д. директора РПК Маје Марковић ово је само почетак, јес ће овакве и сличне акције , на више пунктова, бити организоване и у наредном периоду. ''Имунизација и придржавање превентивних мера је од велике важности како би сачували здравље људи а , такође, и привреду. Веома је значајно и то што су запослени из Помпее препознали колико је имунизација битна како би сачували себе, своје здравље и саму компанију.Компанија Помпеа се прва одазвала имунизацији, ту су и запослени у фирми Пецини а настављамо и у хотелу Јуниор . Очекујемо да се и други привредни субјекти са територији општине Брус одазову позиву како би и тамо спровели акцију масовне имунизације,'' додала је  Марковић.

 

-Последанашње акције у нашој компанији биће 30 одсто вакцинисаних'', изјавила је Марија Несторовић која је у  бруском погону Компаније задужена за безбедност и здравље радника и, и наставила - Желела бих да у име привредног друђтва напоменем да ту не желимо стати и позивам све запослене да се вакцинишу у што већој мери .То је начин да и даље спроводимо епидемиолошке мере и обезбедимо безбедан и здрав рад наших радника.''

 

Изражавајући велико задовољство данашњом акцијом и одазивом грађана на који је она наишла, председница Општине Валентина Милосављевић је нагласила значај имунизације за  очување континуитета  производног процеса , посебно подвлачећи одличну сарадњу коју Општина Брус има са Регионалном привредном комором.

''Здравље грађана је најважнији сегмент безбедности. Данас се у општини Брус у фабрици Помпеа спроводи процес масовне имунизације где ће се вакцинисати 70-оро запослених у неколико привредних субјеката на територији наше општине. Ово је само почетак масовне  имунизације привредника и њихових запослених. Наиме ,спровођење процеса имунизације КОВИД-19 у Дому здравља почео је  14.јануара, да би од 20.јануара започео процес масовне имунизације преко кол центара и еПортала. Да би смо истакли значај имунизације, у сарадњи са Регионалном привредном комором Крушевац организовали смо масовну имунизацију привредника и запослених како би смо обезбедили контунуирани процес производње , несметану производњу и победили у борби против ковида- 19,''закључила је председница уз констатацију да се по броју вакцинисаних и ревакцинисаних грађана ,Општина Брус у Расинском округу налази на другом месту, одмах иза Крушевца, и позвала грађане да се пријаве за имунизацију или узму учешће у оваквим и сличним акцијама којих ће бити и у наредном периоду.

''Од почетка вакцинације првом дозом је  вакцинисано  2.927 лица а другом дозом 2.416 лица,'' рекла је директорица др Соња Павловић и додала да је о  О значају вакцинације је сувишно говорити'', рекла је Павловић. -То је можда и једини и најисправнији начин да изађемо као победници у борби против ковида-19. У нашој установи, Дому здравља Брус,  од 84 радника запошљених на неодређено време, 65 је вакцинисано а остали су са прележалом инфекцијом. Наших радника је мало, и лекара и особља и заиста улажемо огромне напоре како би све функционисало'',завршила је Павловић и још једном апеловала на грађане да се у што већем броју путем еПортала пријављују за имунизацију .

 

Данашњи боравак у Модиталу председница Општине је искористила за обилазак погона.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE