Image
Аутор: Natalija

СНАЖАН ГЛАС И ЛЕПОТА ЕТНО ГРУПЕ БРУС

Sep-03-2021  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

Њихово певање никога не оставља равнодушним

Дани Бруса нису могли да прођу без очаравајућег наступа Етно групе Брус. Старе, изворне песме и моћан глас девојака које чине ову групу увеличале су празник. Извођење етно песама препуно емоција пружило је непоновљив доживљај ове врсте музике и приказало њену праву вредност.

,, Наше чланице изузетно певају и њихов наступ пред домаћом публиком био је заиста посебан. То су добра и вредна деца. За њихов квалитетан уметнички израз потребно је доста вежбања. Мени је драго што је наступ прошао веома запажено”, рекао је уметнички руководилац групе Небојша Стевовић.

Етно група има млађу и старију певачку групу. Сви чланови воле и на посебан начин доживљавају ову музику и то је један од разлога што је њихов наступ преплављен добрим вибрацијама које публика итекако осећа. Млађи узраст чини око 15-оро деце и они својим дечијим шармом дају свој печат, док старија група од десетак тинејџера одушевљава јачином гласа али и младалачком лепотом. Оркерстар који убраја две хармонике, три фруле, акустичну гитару и гоч целокупну изведбу доводи до савршенства.

Стевовић наглашава да је конкурс за упис нових чланова увек отворен. Са почетком нове школске године биће организована и аудиција за млађу категорију.

Иако су наступи планирани током септембра и октобра отказани због епидемије Корона вируса, Стевовић се нада да ће Етно група Брус поновити ако не и поправити успех из 2019. године када су највише наступали у земљи и иностранству и освајали бројне награде.

 

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE