Image
Аутор: Natalija

КОПАОНИЧКА ФРУЛА ПРЕД ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Sep-17-2021  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

Вечерас генерална проба.

Чланови и руководство КУУ ''Копаоничка фрула'' врше последње припреме пред  годишњи концерт који ће у великој сали Центра за културу бити одржан сутра са почетком у 18.00 часова.

''Иза КУУ ''Копаоничка фрула '' је један јако тежак период  који, међутим ,никада није доводио у питање опстанак Удружења и даљи  рад и наступе наших чланова. Напротив, окупили смо се, сагледали ситуацију и још одлучније  наставили даље. За свој рад  награђени смо и поводом Дана општине, а сви ми, чланови и руководство, признање смо посветили  нашем Милутину Цвејићу Цвеји. Из  дубоког поштовања према њему, његовом пожртвовању и свему ономе што је учинио за нашу децу и стотине друге деце која су прошла кроз његову школу фруле, фолклора, сликања, дубореза...ми настављамо тамо где је он стао.У то име, Цвеји  посвећујемо и сутрашњи годишњи концерт ,'' каже председник УО КУУ  Копаоничка фрула Цветан Ђорђевић.

''Копаоничка фрула је са својим активностима почела давне 1985 године.Од тада до сада на стотине деце је прошло кроз чувену школу Милутина Цвејића Цвеје. Циљ је био и остао очување фолклорне традиције и културно –историјске баштине српског народа ,  што је награђено бројним наградама и признањима, '' наглашава Миливоје Лукић, члан УО КУУ  и  са поносом  додаје да је током низа година Фрула организовала и многобројне хуманитарне концерте, а '' најпознатији и најуспешнији наши чланови сада су добри, признати и познати музичари , похађају високе школе, завршили су академију, чланови филхармонија, имају своје бендове, али су и даље срцем везани за своју Копаоничку фрулу па ће део њих наступити и на  сутрашњем годишњем концерту.''

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE