Image
Аутор: Natalija

ЕВРОПСКА КАРАТЕ ПРВАКИЊА РОДОМ ИЗ БРУСА

Oct-13-2021  |  Спорт

Thumbnail 1

 

     

 

 

Емилија Атанасковић јуниорска првакиња Европе у катама.

 

 

Емилија Атанасковић, чија је мајка Наташа Предолац из Бруса, окитила се златном, сребрном и бронзаном медаљом на Европском првенству у каратеу које је одржано у Катовицама у Пољској.

У изузетно јакој конкуренцији Емилија је освојила прво место и златну медаљу у катама, у борбама је заузела друго место, а са клупским колегом, Аљошом Петровићем, који је такође члан Карате клуба Црвена звезда, својој земљи је донела и бронзану медаљу у такмичењу ембу- приказ карате вештине.

-Што се моје , јуниорске, категорије тиче, највећи задатак су ми задале противнице из Пољске , румуније, Украјине и Чешке, јер из тих држава долазе такмичарке које су међу најквалитетнијим каратисткињама у европи.То ме није обесхрабрило и спречило да у катама победим сваки мећ резултатом 5:0 и освојим злато, а у борбама сребро.Наступила сам и у ембу тиму, са Аљошом Петровићем где смо освојили бронзу – истакла је Емилија Атанасијевић.

Као дугогодишњи чланови Карате клуба Црвена звезда, Емилија и Аљоша, иза себе имају велики број медаља са најзначајнијих такмичења.

-Ово је успех свих надс, тренера Игора Гајића, Србије, па и каратеа чију смо историју употпунили, баш као и Црвене звезде под чијим се именом такмичимо много године, јер једно тако велико име, управо то и заслужује-велике резултате- поручује Емилија.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE