Image
Аутор: Natalija

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У КРИВОЈ РЕЦИ

Jun-06-2022  |  Здравље

Thumbnail 1

 

     

 

 

Тридесетак жена узело учешћа у акцији.

 

У здравственој амбуланти у Кривој  Реци  почетком месеца  организована је акција превентивних  здравствених прегледа жена овог дела бруске општине.

Као и предходно, и овога  пута , позиву здравствених радника одазвало се тридесетак жена  које су  поред гинеколошког прегледа др Соње Павловић прошле и преглед  лекара опште праксе  Милослава Радисављевића.

По речима медицинске сестре Светлане Новчић , амбуланта у Кривој Реци у сарадњи са матичном здравственом  установом,  Домом здравља Брус, већ петнаест година   организује редовне превентивне прегледе за жене  са села којима је често, ово и једина могућност  за одлазак код лекара.

''Жене са села, које су углавном  средњих и старијих година, поред свих послова које имају у домаћинству и на имању, тешко  се одлучују  да  издвоје дан за одлазак у Брус  код лекара  док их нешто не заболи.Тада, често пута зна да буде и касно.Превентивни прегледи су прилика да  се  код жена  подигне свест о њихомом  значају  али и да се спрече озбиљна обољења,'' каже сестра Светлана која је изразила наду да ће оваквих и сличних прегледа у  сеоској амбуланти бити и у наредном периоду, јер како је рекла ,'' Ми не штедимо на превентиви''.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE