Image
Аутор: Natalija

БРУС- МИМИН ГРАД СНОВА

Aug-25-2022  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

Комеморативна изложба слика Милице Јеличић.

 

 

У холу Центра за културу вечерас је отворена Комеморативна изложба слика '' МИМИН ГРАД СНОВА БРУС'', ауторке Милице Јеличић, која је преминула 2021. године.

О лику и делу Милице Јеличић, међу Брусјанима познатије као Мими, надахнуто је говорила Драгица Минић.

 

 

''Мени је посебна част и осећам се почаствовано што могу себе да сматрам Миминим пријатељем и мислим да се тако осећају сви који су је познавали.То је била једна изузетно интелигентна, храбра, креативна особа. Креативна особа на много начина,''започела је  причу о својој дугогодишњој пријатељици Драгица Минић подсећајући присутне да је Милица Јеличић рођена 1937. године као прво дете мајке Стоје Јеличић, прве бруске школоване бабице и оца Душка,трговца из Бруса.

По завршеној Гимназији Милица одлази у Скопље где завршава Филозофски факултет и бавећи се педагошким радом учествује у издавању три уџбеника - Учим српски и две читанке, за пети и шести разред, за македонско говорно подручје.

 

 

Поред педагошког рада и доживотне привржености родном Брусу, Милица се аматерски бавила сликарством стављајући на платно у први план симбиозу женске лепоте и цветних аранжмана, који доминирају и на делу опуса изложеног у Центру за културу.

 

Изложена дела Милице Јеличић, у холу Центра за културу, поклоници ликовне уметности могу погледати наредних дана, а цео догађај је у помен својој сестри, уз пуно пиетета и љубави, приредила Рада Јеличић.

 

 

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE