Image
Аутор: Natalija

РЕБАЛАНС БУЏЕТА, УСВОЈЕН ПЛАН РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ДО 2029.

Sep-27-2022  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Нови стари в.д. директора ТОО и ЈКП ''Расина''.

 

Јелена Радуловић и  Раде Недељковић  и у наредном  периоду ће  обављати функцију в.д. директора ТОО, односно ЈКП ''Расина'', развој  општине до  2029.године одвијаће се у складу са приоритетним  мерама и циљевима   дефинисаним  управо усвојеним  Планом развоја општине Брус,  а други ребаланс  донео је смањење буџета од  141.800.000 динара, укратко би гласио резиме  двадесетог  заседања локалног парламента.

Одлуком о  другом ребалансу,  локални буџет  је са  977 милиона ,колико је износио после првог ребаланса, умањен за  140.800.000 динара и доведен на износ од 835.730.000 динара што је  за 34.730.000 већи износ од првобитно пројектованог и усвојеног децембра прошле године.

Овај потез  локалне самоуправе, шефица Одсека за финансије Општинске управе Весна Лазаревић образложила је  умањењем средстава намењених за  реализацију  капиталних инвестиција и повећањем  апропријација за  социјалну и  дечију заштиту, реализацију програмских активности финансијске помоћи породици са децом, бесплатне ужине за ученике основних школа, помоћ социјално угроженим лицима и изградњу куће породици Шабановић

Када је реч о осталим тачкама дневног реда, добар део њих се односио на делокруг рада ПУ ''Пахуљице'' .

У текућој школској години поред  припремних  предшколских група у седишту  Установе, васпитно образовни рад  са 30 часова недељно  биће организован у Златарима , са 20 часова у Брзећу, Грашевцима, Милентији, Кривој Реци и Лепенцу а  10 часова недељно у Блажеву и Жуњу.

Како је ПУ '' Пахуљице'' ове школске године омогућила родитељима упис  деце у полудневни програм  у трајању од 6 сати, одборници су подржали предлог  УО  ове образовне установе да  цена  боравка  детета месечно  износи  1.900 динара. Поред тога усвојени су Предшколски програм, Извештај о реализацији Годишњег плана за протеклу,  као и Годишњи план рада за текућу школску годину.

Одборници су дали сагласност и на Предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о финансијској подршци породици са децом у делу остваривања права ученика основне школе на бесплатну ужину и  бесплатан превоз ученика првог разреда  Средње школе Брус.

Након овог скупштинског заседања  на снагу ће ступити и измене  Правилника  о организацији и систематизацији радних места у Домском одељењу за смештај старих и одраслих лица при Центру за социјални рад. Наиме , за рад у овој установи са половином радног времена, убудуће  ће о трошку буџета општине Брус  бити  ангажован један лекар опште праксе.

Уз  другу измену  Програма пословања ЈКП ''Расина'' за текућу годину, одборници су одобрили  и подизање кредита од  10 милиона  динара за потребе куповања булдозера ,  а подржана је и   одлука  в.д.  директора Радета Недељковића, да се  субвенција  из  општинског буџета у висини од 10 милиона динара  утроши  за набавку радне машине  УЛТ.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE