Image
Аутор: Natalija

НОВЕ МЕДАЉЕ БРУСКИХ ЏУДИСТА

Oct-10-2022  |  Спорт

Thumbnail 1

 

     

 

 

''Жупа 2022'' и ''Турнир малих шампиона''

 

У Александровцу је  у суботу  одржан  Међународни  џудо  турнир ''Жупа 2022'' на коме је учешће узело 228 такмичара из 28 клубова из Црне Горе и Србије.

ЏК Брус је представљало 10 такмичара који су остварили одличан  успех.

У категорији полетарки освојене су две сребрне медаље- Миња Лазић у категорији 28кг и Јана Милић +43.

Код старијих полетараца једно сребро и једна бронза-Алекса Поповић, 28кг, друго место и Станко Тачић,30, трећи.

Млађи дечаци су своме клубу донели и једну златну медаљу. Вукашин Тачић,30кг, освојио је прво , а Лука Костић,+66, треће место.

Код старијих  девојчица, које су проглашене за најбољу екипу,такође, једна златна медаља.Анђела Терзић,57кг, била је прва, а Андријана Маринковић  друга у категорији 44кг.

Поред њих запажене борбе  имали су и Лазар Лазић и Јован Виријевић , а своје млађе клупске другове са трибина  бодрила је  сениорка Тамара Бањац.

После Александровца, такмичари ЏК Брус  у недељу  су путовали  у Панчево где је одржан Турнир малих шампиона 2022, одакле се четворо такмичара вратило са исто толико медаља.У конкуренцији старијих полетараца Алекса Поповић,31кг, освојио је треће место.Код млађих дечака Вукашин Тачић ,30кг, био је други као и Анђела Терзић,63кг. Златну медаљу на Турниру малих шампиона у категорији 44кг освојила је Андријана Маринковић.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE