Image
Аутор: Natalija

У КРИВОЈ РЕЦИ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ

Oct-21-2022  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

Изложба хране и предавање за ученике.

 

Светски  дан здраве хране и Октобар – Месец правилне исхране,  традиционално су обележени и  у подручном одељењу ОШ''Јован Јовановић Змај'' у Кривој Реци. Као и претходних година низом активности ученицима је скренута пажња на значај правилне исхране, производњу здраве и биолошки вредне хране, а  на тему здравог начина исхране говорили су др Рада Јоксимовић Змејковски из Крушевца и др Алексеј Поповић из  ДЗ Брус.

Предавање је пратила изложба здраве хране и животних намирница, а ученицима је посебно скренута  пажња на штетне последице прекомерног узимања хране, као и  гладовања, с друге стране.

Медицински радници су и овога пута поручили деци да се треба хранити сезонском храном када је и њена највећа биолошка  вредност, да у производњи хране – воћа, поврћа и житарица, не треба користити хемијска средства, да храна није подједнако доступна свима на планети и  да иако је  свака четврта особа  на свету  гојазна или са прекомерном телесном масом , милиони људи и деце  широм света гладује.

Кампања ''Октобар-месец правилне исхране''   усмерена  је на едукацију становништва, пре свега најмлађих и њихових родитеља о правилној исхрани,као једном од најзначајнијих фактора у превенцији хроничних незаразних болести.

Тематски дан у школи у Кривој  Реци је и овога пута показао да се до циљ кампање- формирање исправних ставова и понашања у вези са здрављем и правилним навикама у исхрани, најбоље и најбрже долази сарадњом здравствених и образовних  установа, медицинских радника, наставника , родитеља и, наравно, деце.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE