Image
Аутор: Natalija

ДЕМАНТОВАЛИ СЕБЕ, НЕ МЕНЕ

Nov-04-2022  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

''Искривљена интерпретација'' или гола истина?

 

Поштовани посетиоци портала stvarnostonline,

 

После прилога објављеног на ТВ Брус (можете погледати ОВДЕ) који се односи на састанак одржан између представника Општине Брус и  Удружења за помоћ  ментално недовољно развијеним  лицима ''Пчелица'' , а поводом, како су рекли '' искривљене интерпретације'' сарадње Општине и поменутог  Удружења што је објављено на појединим друштвеним мрежама и медијима, алудирајући на текст  објављен на порталу stvarnostonline   под називом ''ИМА ЛИ НОВЦА ЗА РАД ДНЕВНОГ БОРАВКА?'', осећам потребу и дужност да се обратим јавности.

 

Прво и основно  правило  је да се у случају објављивања неистинитих информација деманти упути редакцији која је објавила текст или прилог . Зашто то није учињено ?

Друго, где су преко ноћи нестале објаве са  фејсбук странице  Удружења МНРЛ  ''Пчелица'' и са истоименог сторија  којима  су грађани у уторак, 1.новембра, ујутру обавештени  да је Дневни боравак престао са радом, а нешто касније је на исти начин  заказан и  родитељски састанак  за 18. новембар?

Треће, ако до обуставе рада није дошло, зашто шеф Одсека за друштвене делатности  коментар текста на фејсбук страни stvarnostionline почиње питањем  ''Како је секретар Удружења ''Пчелица смела да затвори центар, а да нису повукли сва опредељена средства од Општине?''

Четврто, зашто је, ако је већ све било у реду, на питање постављено Председници, новинар stvarnostionline био упућен на шефицу Одсека за финансије која је дала потпуну информацију о финансијском стању,  што се и нашло у тексту?

Пето, да ли постоји  оригинал записника  са седнице УО Удружења одржаног 31.октобра на коме је и одлучено да се прекине са радом?

Шесто, ако није било проблема  и прекида  у раду, да ли је, ко, због  чега, када и где одржао родитељски састанак  корисника ван просторија Удружења и Дневног боравка?

Седмо, ако stvarnostonline  у  уторак  није  добила  потврду информације да је Дневни боравак прекинуо са радом   и све остале информације објављене у поменутом тексту, односно, ако уопште нисамо имали никакву комуникацију са Дневним боравком тог дана, одакле нам насловна фотографија  два корисника која су тог дана једина  дошла, како и стоји у тексту.

Осмо, јесу ли  актери прилога  демантовали  себе или писање  портала stvarnostonline  ?

 

С  дубоким поштовањем ,

 

                                                                                                Наталија Московљевић Милетић

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE