Image
Аутор: Natalija

ДОДЕЉЕНО 67 УГОВОРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

Nov-17-2022  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Нови јавни позив за соларне панеле.

 

У малој сали Центра за културу  уручени су уговори за 67 корисника субвенције за унапређење енергетске ефикасности за које су  средства  заједнички  обезбедили  Општина Брус и  Министарство енергетике.

''Општина Брус је  по први пут одвојила средства за енергетску ефикасност. Сви знамо  колико је  уштеда енергије у садашње време важна и колико је то важно за нашу друштвену заједницу и као фактор заштите и унапређења животне средине  и као фактор , наравно, уштеде и буџета на локалном и вишем нивоу,'' рекла је у свом обраћању председница Општине Валентина Милосављевић и додала,'' Ми смо ове године определили 10 милиона из локалног буџета за осам мера. Данас распоређујемо 8,5 милиона за 67 корисника,  али су  средства искоришћена за свега три мере. То су изолација фасаде, столарија и један уговор за котао.За топлотне пумпе и  соларне панеле нико се није јавио.''

Преосталих 1,5 милиона динара биће додељено по поновљеном јавном позиву за уградњу соларних панела ,који ће бити објављен следеће недеље, а  2023.године се за унапређење енергетске ефиканскости  планира 20 милиона динара.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE